The Bitterest Taboo: Voorstellingen

18 mei 2011 - 21 mei 2011

The Bitterest Taboo is een uitwisselingsproject van GTO Maputo (Mozambique) en Formaat (Rotterdam) dat wil laten zien hoe Theater van de Onderdrukten werkt in gemeenschappen met sterke taboes op bepaalde onderwerpen. Het project maakt deel uit van het E-Motive omgekeerde ontwikkelingssamenwerkingsprogramma en is gefinancierd door Oxfam Novib. Het programma bestaat uit drie onderdelen, als geheel te volgen maar ook afzonderlijk. Voor een volledige omschrijving zie de nieuwsitem op onze pagina.

Twee voorstellingen: woensdag en zaterdag, 18 en 21 mei 2011 20.00 uur.

De voorstelling Malhumulo ya Wansati (Lijdensverhaal van vrouwen) gaat over taboes rond seksualiteit en HIV/AIDS, over de tendens om vrouwen de schuld te geven van het vreemdgaan van mannen en over het conflict tussen traditionele en moderne geneeskunde.

De voorstelling Mulher (Vrouw) laat een beeld van de maatschappij zien vanuit mannelijk en vrouwelijk perspectief: wie doet het meeste werk en wie krijgt alle erkenning?

De voorstellingen worden in één avondvullend programma gespeeld en zijn niet los van elkaar te bezoeken. De voorstellingen staan open voor publiek, dus deelname aan training of masterclass is niet vereist. Beide stukken zijn opgezet als Forumtheater: na het zien van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om de rol van de protagonist over te nemen en de afloop van het stuk te beïnvloeden. De voorstellingen zijn in het Portugees, met een Engelse vertaling.

Voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Reserveren is gewenst.
Zie ook het onderdeel Masterclass of training

Praktische informatie

Formaat, Werkplaats voor Participatief Drama, Westzeedijk 513, 3024 EL Rotterdam. 010 4524045
Voor aanmelding en meer informatie:info@formaat.org  www.formaat.org

 

Geef je agenda door

Heb je een agenda-item dat hier thuishoort? Laat het ons weten door het aanmeldformulier in te vullen. De redactie plaatst de gegevens van je bijeenkomst of evenement dan op de website.

In principe worden alleen agendastukken geplaatst die een landelijke betekenis hebben, of direct verband houden met de activiteiten van CAL-XL.

Farzana Haider