Pop-up of Co-op: Nieuwe Spelregels

12 april 2013

Sociaal en duurzaam ondernemen in je wijk, hoe doe je dat? Rahel Boon en Anna Visser delen hun kennis en vertellen over hun eigen praktijk, van Ethiopië tot Katendrecht.

Rahel Boon wil van betekenis zijn voor mensen die moeilijk aan werk komen, maar dan liefst op een ondernemende manier en los van subsidies en uitkeringen. Zij is een detacheringsbureau gestart in Ethiopie waar hoog opgeleide jongeren aan het werk komen. Het bedrijf verwerkt voetbalstatistieken, vanaf het analyseren van voetbalwedstrijden tot aan het ontwikkelen van software/apps. Ruim 60 mensen werken voor Nederlandse bedrijven, op afstand. Anna Visser haalt haar producten ook van over de hele wereld en verkoopt ze via een webshop en haar winkel in Katendrecht. De spullen van IZMOOIZO prijst zij niet alleen aan als hip, origineel en mooi maar ook als duurzaam, puur en eerlijk.

In welke zin zijn deze ondernemingen duurzaam en sociaal? Wat is de winst voor de wijk? Wat zijn dan de nieuwe spelregels? En zijn er alleen maar winnaars of ook verliezers bij deze vormen van transnationaal ondernemen in wereldstad Rotterdam?
Genoeg spannende vragen voor een boeiende middag met twee geëngageerde ondernemers!

Dit is het derde deel van een serie van 12 talkshows over creatieve wijkontwikkeling. Te gast zijn koplopers van zowel de co-op als pop-up benadering. Na de talkshow is er een borrel en gelegenheid om wat te eten. Voor het eten graag dien je vooraf te reserveren (info@wijkwaardenhuis.nl).

Praktische informatie

Tijd: van 17.00 tot 19.00 met aansluitend gelegenheid tot een maaltijd (vooraf reserveren).
Locatie: Wijkwaardenhuis Afrikaanderwijk, Pretorialaan 141, 3072 EL, Rotterdam
Organisatie: CAL-XL i.s.m. Freehouse en een groot aantal netwerkpartners.
Toegang: Vrijwillige bijdrage na afloop
Contact: Jasmina Ibrahimovic cal-xl@zimihc.nl
Reserveren maaltijd: info@wijkwaardehuis.nl (€ 15,- pp)
Meer info: www.wijkwaardenhuis.nl

 

Geef je agenda door

Heb je een agenda-item dat hier thuishoort? Laat het ons weten door het aanmeldformulier in te vullen. De redactie plaatst de gegevens van je bijeenkomst of evenement dan op de website.

In principe worden alleen agendastukken geplaatst die een landelijke betekenis hebben, of direct verband houden met de activiteiten van CAL-XL.

Pierre Rutgers