Pop-up of Co-op: Het effect van kunst

19 april 2013

Een gesprek over het effect van kunst in je wijk, met o.a. Gerben Vrijkorte, Jan Brouwer en Radboud Engbersen. Het blijft niet bij denken, maar we gaan het vooral ook doen: concreet aan de slag met een meerjarig cultureel actieplan en effectmeting in de Afrikaanderwijk. 


Gerben Vrijkorte (Vestia Rotterdam Feijenoord) is van mening, net als inmiddels veel andere spelers in de stad, dat creatieven het verschil kunnen maken in de wijk. Maar dan moet dat wel met beleid kunnen worden ingezet en met aantoonbaar maatschappelijk rendement. Jan Brouwer (CAL-XL) heeft een manier gevonden om dat met participatieve planning en onderzoek waar te kunnen maken. Radboud Engbersen (Platform 31, kennisinstituut voor stedelijke ontwikkeling) denkt dat een dergelijk experiment zeker de moeite waard is, maar zou dat dan ook kritisch willen volgen.

De heren worden aan de tand gevoeld over het hoe en waarom van hun aanpak. Wat zijn dan de beoogde effecten van kunst in de wijk? Hoe kun je dat meten? Hoe kun je daar een actieplan op maken en met wie? Wie investeert en wie incasseert? Het blijft niet alleen bij vrijblijvende gedachten, maar het worden concrete uitdagingen: de komende maanden gaat het Wijkwaardenhuis concreet aan de slag met een baseline en impact studie, een participatieve planning en een meerjarig actieplan voor creatieve wijkontwikkeling.

Kom ook, denk en doe mee!

Dit is het vierde deel van een serie van 12 talkshows over creatieve wijkontwikkeling. Te gast zijn koplopers van zowel de co-op als pop-up benadering. Na de talkshow is er een borrel en gelegenheid om wat te eten. Voor het eten graag dien je vooraf te reserveren (info@wijkwaardenhuis.nl).

Praktische informatie

Tijd: van 17.00 tot 19.00 met aansluitend gelegenheid tot een maaltijd (vooraf reserveren).
Locatie: Wijkwaardenhuis Afrikaanderwijk, Pretorialaan 141, 3072 EL, Rotterdam
Organisatie: CAL-XL i.s.m. Freehouse en een groot aantal netwerkpartners.
Toegang: Vrijwillige bijdrage na afloop
Contact: Jasmina Ibrahimovic cal-xl@zimihc.nl
Reserveren maaltijd: info@wijkwaardehuis.nl (€ 15,- pp)
Meer info: www.wijkwaardenhuis.nl

 

Geef je agenda door

Heb je een agenda-item dat hier thuishoort? Laat het ons weten door het aanmeldformulier in te vullen. De redactie plaatst de gegevens van je bijeenkomst of evenement dan op de website.

In principe worden alleen agendastukken geplaatst die een landelijke betekenis hebben, of direct verband houden met de activiteiten van CAL-XL.

Farzana Haider