12 pro-community arts filmpjes!

27 maart 2013

CAL-XL is bezig met het maken van 12 promotiefilmpjes van 3 minuten waar prominenten uit o.a. woningbouw, welzijn, erfgoed, ambtelijk apparaat vertellen waarom zij investeren in kunst en samenleving.

De prominenten moeten gaan vertellen over de bijzondere binding die zij hebben zien ontstaan omdat zij geïnvesteerd hebben in kunst en samenleving. Als we denken aan investeerders dan denken we aan een breed palet van personen: directeur woningbouwcoöperatie, directeur zorgcentrum, directeur welzijnsorganisatie, hot shot uit erfgoedsector, politie commandant, directeur landschapsbeheer etc.

Het doel van de filmportretten is om de mensen die nog niet overtuigd zijn van de positieve effecten van community arts te informeren en te verleiden om te onderzoeken of de inzet van kunst en cultuur op hun werkterrein een overweging kan zijn.  de gedachten dat er heel veel nieuwe verbindingen te winnen zijn bij het inzetten van verbeeldingskracht.

De filmpjes worden naar andere directeuren vanuit dezelfde sector gestuurd, op de website(s) geplaatst lokaal verspreid en we maken ook een samengestelde film van alle portretten (28 minuten ongeveer) die zal worden aangeboden aan lokale omroepen.

Zodra de filmpjes klaar zijn, zullen ze te zien zijn via onze website en sociale media!

Krista Heijster