BUOG zkt. jonge makers voor BUOG BUITENDIJKS

31 oktober 2011

Het professionele theatergezelschap Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone gebeurtenissen uit Leeuwarden is op zoek naar zes jonge makers die ervaring willen opdoen in een werkervaringstraject.

Het project bestaat uit twee onderdelen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: een opleiding voor zes jonge talentvolle makers en het maken van de community theater voorstelling BREESAN met 180 amateurs uit Noord Holland en Friesland. Het project heeft een looptijd van één jaar en zeven maanden en loopt van maart 2012 tot en met september 2013.

De zes jonge makers worden gecoacht door ervaren professionals die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. BUOG (Pieter Stellingwerf en Kees Botman) breidt haar artistieke team voor dit project uit met Jan Tekstra, Jeroen Zijlstra, Moos d’Herripon, Lyda Tijsen en Bouke Oldenhof. Dit artistieke team draagt zorg voor de opleiding en begeleiding van de jonge makers die ondersteund worden op het gebied van regie, vormgeving, compositie, choreografie en libretto.

In de eerste fase doen de zes jonge makers veldonderzoek en maken zo het contact met de gemeenschap. Dit resulteert in het najaar van 2012 tot zes kleine voorstellingen. Daarna gebruiken de makers hun opgedane kennis en contacten bij het maken van de voorstelling BREESAN in 2013.

Meedoen?
Opgave kan door het schrijven van een cv en motivatie naar info@buog.nl. Selectie vindt plaats na het voeren van een motivatiegesprek. Zowel geografische spreiding (kandidaten uit Noord-Holland en Friesland) als ook spreiding in de disciplines tellen mee in de selectie.

De voorstelling BREESAN speelt zich voor het merendeel af op het water. De bezoekers bekijken de voorstelling vanuit de auto en worden gevraagd te participeren. Het wordt de grootste community theater voorstelling die ooit in Nederland is gemaakt.
 

Het project wordt ondersteund door het fonds cultuurparticipatie, het VSB-fonds en Fryslân 2018, de aanjagende stichting voor de Europese Culturele Hoofdstad 2018 in Friesland.

Voor meer info www.buog.nl of 058-2125055

Finn Minke