Caravan of Dreams

11 maart 2014

In de week voorafgaand aan het ICAF reist een klein team van EMPAF met een ‘Caravan of Dreams’ langs community arts praktijken in Nederland. Het East Midlands Participatory Arts Forum (EMPAF) - ten oosten van Birmingham - is één van de oudste community arts netwerken in Engeland. Zij willen graag kennis maken met Nederlandse praktijken en willen onderzoeken wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.

In de Caravan of Dreams is te zien wat verschillende leden van het network in Engeland doen en is een mobile studio waarmee radio en video rapportages gemaakt kunnen worden van de Nederlandse praktijken. Tijdens het festival staat de Caravan of Dreams voor het Zuidpleintheater. Bezoekers van het festival kunnen daar kennis maken met zowel de Engelse als de Nederlandse praktijken. Er kan gesproken worden over aangrijppunten en mogelijkheden voor verdere samenwerking. De reis- en festivalimpressies zullen vervolgens ook in Engeland getoond worden.

CAL-XL is medeorganisator van de toer en heeft partners in het land bereidt gevonden om als ‘host’ op te treden. De caravan trekt onder andere langs praktijken in Oudhoorn, Leeuwarden, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven en Rotterdam. Het EMPAF team levert en passant ook een bijdrage aan de CAL-XL training voor 18 nieuwe cultuuraanjagers in Noord-Brabant en heeft een actieve rol in de International Heat Exchanger.  

Toes Smit