Community Arts Learning Lab 2012-2013!

7 mei 2012

Ben je kunstenaar en geinteresseerd in comunity arts, verdieping en verbreding van eigen makersschap, en/of het opzetten van je eigen sociaal-culturele onderneming? Dan is dit misschien wel wat voor jou. Vanaf oktober 2012 start een gloednieuw Community Arts Learning Lab-jaar, voor een gloednieuwe lichting studenten!
Lees hieronder meer, of schrijf je meteen in!

Wat?
Met de opleiding COmmunity Arts Learning Lab (CALL) leer je het terrein van de Community Arts te verdiepen en te verbreden. Je gaat op zoek naar jouw artistieke identiteit binnen de Community Arts en denkt na over de ethiek van het maken. Je leert je verhouden tot de diverse brongroepen (deelnemers) en ervaart de noodzaak van verbinden met maatschappelijke en sociale partners. Je ontwikkelt een eigen stijl en visie. Tegelijkertijd groeit je ondernemerschap en onderzoek je de weg naar nieuwe opdrachtgevers.Voor wie is de opleiding bedoeld?

Voor kunstenaars en creatieven met een actieve kunstenaarspraktijk en aantoonbare ervaring met het werken met brongroepen en affiniteit met geëngageerde kunst. De opleiding is geschikt voor alle kunstdisciplines.Wat leer je?

De opleiding CALL heeft het karakter van een ontwikkelingstraject waarbij ervaring en vaardigheden centraal staan. De opleiding maakt gebruik van meervoudige leerroutes: lessen op theoretisch en praktisch niveau, leerpraktijk, voortdurende reflectie, intervisie en zelfstudie.
Competenties waaraan gewerkt wordt:

  • Authenticiteit
  • Ondernemerschap
  • Leiderschap
  • Organisatorische vermogen
  • Draagvlak creëren
  • Communicatie

Onderdelen:
Theorie in verschillende vormen: colleges, trainingen, masterclasses, werkplekbezoeken, intensieve leerpraktijk en het samenstellen van een eigen ondernemingsplan.Gemiddelde tijdsinvestering:
15 lesdagen verdeeld over 5 modulesPraktische informatie

Wanneer?

Van oktober 2012 tot en met juni 2013


Waar?

De theoriedagen vinden plaats bij ZIMIHC, Bouwstraat 55 te Utrecht.

Kosten

De opleiding kost € 1.500 euro, mits je je gedurende de opleiding verbindt aan een leerpraktijk (gefaciliteerd door de opleiding) voor ongeveer 1 dag in de week. En deze leerpraktijk ook naar behoren afsluit. Anders kost de opleiding  €  2.500. Wij bieden de mogelijkheid dit bedrag gedeeltelijk of in zijn geheel te lenen via de Cultuurlening van Cultuur-Ondernemen i.s.m. Triodos Bank. Kijk voor meer informatie, condities en voorwaarden kijk op: www.cultuur-ondernemen.nl/cultuurlening.

Inschrijven
Je kunt je vanaf nu aanmelden. Stuur motivatiebrief met cv naar Ben WiegmanSelectieprocedure
Per locatie zijn er 16-18 plaatsen beschikbaar.
Een eerste selectie vindt plaats op grond van het aanmeldingsformulier. Hierbij wordt gekeken naar de ervaring en motivatie. De eerste selectiedag is op vrijdag 29 juni in Utrecht.

Contact of meer informatie
Ben Wiegman via +31 (0)20 - 535 25 00 / bwiegman@cultuur-ondernemen.nl of Ingrid Docter, studieleider van de opleiding via +31 (0)6 - 113 524 92.

Download hier de brochure voor de complete studiebeschrijving

Inside information?
Lees hier een blog van de huidige lichting studenten over de opleiding.

Partners

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) is ontwikkeld door Cultuur-Ondernemen en CAL-XL en wordt in 2012-2013 uitgevoerd in samenwerking met ZIMIHC.

 

Saskia van Grinsven