Cultuurstorm in Haarlem

11 april 2011

 

Onlangs opende een bijzonder bedrijf haar deuren in Haarlem: Cultuurstorm, bureau voor sociaal artistieke projecten.  In de oude burgemeesterswoning in de Kleine Houtstraat bruist het nu van de bedrijvigheid op het gebied van kunst en cultuur.

Bijzondere ontmoetingen

‘Community art’,  ‘gemeenschapskunst’ of ‘sociaal artistieke projecten’. Er zijn vele namen die professionals door elkaar gebruiken als het gaat om locatiegebonden kunstprojecten die kunstenaars samen met betrokkenen maken. Sandra van der Woude, communicatieadviseur en een van de oprichters van Cultuurstorm omschrijft het als volgt:  “Wij creëren bijzondere ontmoetingen, gebeurtenissen en ervaringen. Voor mensen die samen leven in een buurt, samen werken of samen komen op een plek. Kunst en cultuur zijn hierbij de bindende factor.” 

Hoog niveau

Wanneer in een buurt of organisatie behoefte is aan contact en ontmoeting tussen verschillende groepen of aan bijvoorbeeld  verfraaiing van de openbare ruimte, dan komt  Cultuurstorm in actie. De organisatie gaat met mensen in gesprek, want hun verhaal is het startpunt van het creatieproces.  Terwijl samen wordt gewerkt aan een voorstelling, tentoonstelling of beeld ontstaat ruimte voor contact, ontmoeting, reflectie en ontwikkeling. Sandra van der Woude heeft samen met kunstenares en zus Heidi van der Woude de organisatie Cultuurstorm opgezet. Deze bijzondere samenwerking tussen communicatieadviseur en kunstenaar geeft de projecten inhoudelijk de juiste richting  en garandeert een communicatief en artistiek hoog niveau.  

Feest met inhoud

“Plezier staat altijd voorop. Samen werken aan een mooi kunstproject  moet een feest zijn. Een feest met inhoud.  Onze grootste drive is mensen te inspireren. Zodat zij in dialoog gaan met elkaar en samen nieuwe ervaringen opdoen. We zien dat ook daadwerkelijk gebeuren in onze projecten. Jonge gamers kijken ademloos naar een balletvoorstelling, ouderen slaan spontaan aan het dichten en kinderen blijken topfotografen”, aldus Heidi van der Woude

Meer informatie: www.cultuurstorm.nl 

Güner Güven