De Drentse Bluesopera gaat van Gieten naar Carré

25 augustus 2011

In de zomer van 2011 maakt PeerGrouP in samenwerking met Huus van de Taol De Drentse Bluesopera: een muziektheaterspektakel dat in de maanden juli en augustus 20x gespeeld wordt in de openlucht nabij het dorp Gieten.

De boer centraal

De Drentse Bluesopera gaat over het dilemma waar veel jonge boeren tegenwoordig voor staan. Ga je het bedrijf van je ouders voortzetten of geef je er – moe van regelgeving en dwang tot grootschaligheid – de brui aan? Door het dalende aantal boeren verandert Drenthe wezenlijk van karakter. Drenthe wordt steeds meer een recreatiepark of erger nog: een bejaardenoord! De Drentse Bluesopera brengt deze actuele  thematiek als een vrolijke satire voor het voetlicht. Met de blues als leidraad.

Team

Het artistieke team bestaat uit Tom de Ket (regie, scenario en liedteksten), Sjoerd Wagenaar (concept en vormgeving), Egbert Meyers (initiatief, liedteksten, vertaling) en Remko Wind (muziek). De opera wordt uitgevoerd door zowel professionals als amateurs. De amateurs zijn geworven uit de regio. Voor de werving van koorleden en figuranten (jong & oud!)zijn openbare audities gehouden in Drentse dorpscafé's.18 september: Uniek optreden in Carré

De Drentse Bluesopera geeft een eenmalig en uniek optreden in Koninklijk Theater Carré op zondag 18 september a.s. om 14.00 uur. Kaarten kosten € 35 tot € 15 en zijn verkrijgbaar via www.carre.nl.
Voor het laatste nieuws of om een kijkje achter de schermen te nemen ga naar  www.dedrentsebluesopera.nl

Dennis van Dorem