Drie kersverse publicaties over coaching van nieuwe makers

2 februari 2011

Onlangs verschenen drie publicaties over het coachen van amateurtheaterregisseurs en nieuwe makers in community arts. Eén van de publicaties is Leven Met Verschillen; jonge theatermakers op zoek naar zichzelf als kunstenaar in de wijk van auteur Eugene van Erven. Dit boek analyseert het driejarige professionaliseringstraject Leven Met Verschillen, een belangrijke inspiratiebron voor CAL XL.

Het boek Over de schouder; coaching in theater maken van auteur Thera Jonker belicht de ervaringen van makers en coaches in de amateur theatersector. In de e-publicatie Choreografiecoaching in beweging van Kunstfactor verkent de grenzen tussen coaching, dramaturgie, doceren en adviseren, en belicht de critical responsmethodiek.

De publicaties werden feestelijk gepresenteerd tijdens Het Grote Coachbuffet, een initiatief van Kunstfactor in samenwerking met het Lectoraat Theatrale Maakprocessen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Een publiek van 150 professionals uit het amateur- en professionele veld, onderzoekers, consulenten en beleidsmakers  gingen tijdens het buffet met elkaar in gesprek over de coaching van makers in dans, theater en community arts. Dagvoorzitter Ruben Maas wist met veel flair en deskundigheid het publiek te boeien met interviews met de auteurs en vraaggesprekken aan tafel.
Het Grote Coachbuffet vond plaats op maandag 17 januari in het Akademietheater in Utrecht.  

Farida Moultmar