Future Community Arts

10 september 2013

De overheid treedt steeds meer terug, de welvaartsstaat kalft af en ‘de samenleving’ moet opnieuw worden uitgevonden. Tijdens de finale van het Community Arts Lab Utrecht (20 & 21 juni) sprak Francois Matarasso een inspirerende key note uit over de actuele betekenis van Community Arts. Bekijk een compilatie van de key-note hieronder.

Community arts kan een katalysator zijn voor de hedendaagse veranderingen van onze samenleving, maar dan zal het zelf ook moeten vernieuwen. Later in de middag zijn we daar op doorgegaan in een workshop met onze internationale en regionale partners. Dit jaar besteed CAL-XL op verschillende manieren aandacht aan een herdefinitie van het begrip community arts in het licht van actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

Compilatie Talkshow Pop-up of Co-op
Dit voorjaar organiseerde CAL-XL samen met Stichting Freehouse en een speciale redactie een serie van 12 talkshows over creatieve wijkontwikkeling. De Talkshows vonden plaats vanaf 29 maart t/m 14 juni elke vrijdagmiddag tussen 17:00 en 19:00u in het Wijkwaardenhuis in Afrikaanderwijk, Rotterdam. Bekijk hieronder de compilaties van de talkshowserie Pop-up of Co-op over creatieve, new en bleu economy.

Deel 1: creative economy

Deel 2: Blue economy

Deel 3: New Economy

Ingrid Docter