Gelderland blijft investeren in community arts

21 december 2012

Het was lekker druk in het provinciehuis van Gelderland op 7 december. Een gemêleerd gezelschap van community arts kunstenaars, vertegenwoordigers, financiers, deelnemers, mogelijkmakers en andere verwanten, kwam - ondanks de sneeuwval - bij elkaar op het symposium over community arts in Gelderland.
 

Behalve podiumpresentaties, korte interviews met stakeholders uit verschillende sectoren, en een keur aan projecten uit stad en streek, werd de kersverse publicatie 'Verbinding door Verbeelding' aangeboden. De eerste exemplaren werden overhandigd aan Annemieke Traag, gedeputeerde voor o.a. Cultuur en Erfgoed provincie Gelderland, en John Berends, burgemeester van Apeldoorn. Beide afgevaardigden lieten er in hun toespraken geen twijfel over bestaan dat de Arnhem en de provicincie graag betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van community arts en daar een actieve bijdrage aan willen leveren.

Toespraak

Elsbeth Rozenboom, senior kunsteducatie en voorvrouw van community arts bij KCG, hield een inspirerende toespraak met een blik naar de toekomst. 

Publicatie

Het boekje Verbinding door Verbeelding toont 35 inspirerende projecten uit Gelderland. Op straatniveau, in gebouwen, op het niveau van wijken, in stad of streek. Meer informatie en bestellen in de webshop.

Stefan van Hees