ICAF organiseert Summer School 2016

2 april 2016

ICAF en Sharing Arts Society hebben samen plannen gemaakt voor het organiseren van een Summer School aan het einde van augustus 2016.  Sharing Arts Society (SAS) is een nieuw internationaal en intercultureel georiënteerd initiatief dat zich richt op ‘sharing’ kunstprojecten: kunst waarbij het publiek zowel komt halen als brengen en de kunstenaar gebruik maakt van de collectieve creativiteit van de groep. SAS experimenteert met en reflecteert op de kunst van het delen, het verzamelen van verhalen en het vernieuwen van tradities door middel van manifestaties in de openbare ruimte, onderzoek & debat, en in augustus 2016 ook in de vorm van een gezamenlijke ICAF/SAS Summer School. Van 22 tot 28 augustus 2016 zullen zij workshops aanbieden over de kunst van het parade maken.


Met actuele thema's als vluchten, vliegen, vrijheid en vrede als uitgangspunt worden onder leiding van de volgende ervaren gastkunstenaars uit Zuid-Amerika, Afrika en Europa workshops aangeboden die plaatsvinden in zowel Rotterdam en Utrecht. 

  • De jonge Zulu choreograaf Sifiso Majola van Flatfoot Dance Company, Durban
  • Catalina García van Barrio Comparsa uit Medellín, Colombia
  • De fantastische Fanfakids van Met-X uit Brussel, België
  • Twee kunstenaars van een nader te bepalen kunstorganisatie in Brazilië

Zij maken allemaal deel uit van een op kunst gebaseerd onderzoek naar multidisciplinaire, participatieve vormen van kunst in de openbare ruimte. Dit is met name relevant en urgent omdat vrije toegang tot de openbare ruimte steeds verder bedreigd wordt. Van 22 - 24 augustus vindt het eerste deel van de Summer School plaats in IJsselmonde, Rotterdam. Dit gedeelte richt zich in het bijzonder op de uitwisseling van methdologieen door professionals en studenten. Later die week, van 26 - 28 augustus, gaan de kunstenaars en de deelnemers naar Leidsche Rijn, de nieuwbouw wijk in het westen van Utrecht. Daar werken ze met lokale bewoners aan de onderdelen voor een parade op zondagmiddag. Informatie over hoe je je kunt aanmelden wordt binnenkort bekend gemaakt. Iedereen is welkom! 

Kijk voor meer informatie op de website.

Toes Smit