Projectenweb nieuwe stijl

27 november 2012

Sinds kort online: de nieuwe vormgeving van het Projectenweb, de landelijke databank voor community arts. Bovendien kun je naast projecten nu ook programma’s invoeren en is de zoekfunctie uitgebreid. Je kunt vrij zoeken, of zoekresultaten filteren op bijvoorbeeld gemeente of provincie. En de zoekresultaten kun je ook laten weergeven op een landkaart. De komende tijd komen er steeds meer projecten in de databank. Wacht niet langer en zet je eigen projecten ook online!

Wat is het projectweb?
Projectenweb is een geavanceerde databank en onderweg om dé verzamelplaats te worden voor alle projecten en -programma’s op het gebied van community arts, sociaalartistiek werk, culturele interventies in wijken, op het platteland, en meer. Cultuuraanjagers, regiekunstenaars en anderen kunnen met een eigen inlogcode zelf hun programma’s en projecten toevoegen. Het projectenweb biedt ruimte voor tekst en beeldmateriaal, het heeft een uitgebreide zoekfunctie en onder meer een landkaart die in één oogopslag een overzicht geeft van alle ingevoerde projecten en programma’s. Binnenkort biedt het projectenweb ook een handige pdf-printfunctie. 

Bekijk Projectenweb

Basisdocumentatie en projectscan
De documentatie van projecten bestaat uit een korte presentatie met de mogelijkheid om veel foto's en filmpjes toe te voegen. Optioneel kun je deze basisdocumentatie uitbreiden met een gedetailleerde ‘scan’ van je project. Je kunt daarin de doelstellingen en resultaten van je project schetsen en zelf beslissen of en wanneer je die online wilt publiceren. De projectscan dient als basis voor verschillende vormen van onderzoek: van zelfevaluatie tot wetenschappelijk onderzoek.
Lees meer over de projectscan  

Je project documenteren
Om je projecten en/of programma’s in het projectenweb toe te voegen, heb je een inlogcode nodig. Deze kun je gratis aanvragen bij CAL-XL. Je krijgt daarmee toegang tot het online enquêteformulier. Vind je het lastig om de enquête online in te vullen? Voor de documentatie van programma’s en voor de basisdocumentatie van projecten (niet voor de uitgebreide projectscan) is het enquêteformulier ook als Word-document beschikbaar. Dit kun je offline invullen en per mail opsturen, dan zet CAL-XL de informatie voor je online.

Een persoonlijke inlogcode en/of de Word-enquête kun je opvragen bij Finn Minke. Heb je vragen en/of suggesties voor het projectenweb? Neem ook daarvoor contact op met Finn.
FinnMinke@cultuurnetwerk.nl

Fulco van 't Hag