Publicatie Kunst in de Tussentijd: 
Een kleurrijke impressie van negen beeldende community arts kunstenaars

8 december 2012

Negen beeldend kunstenaars geven een impressie van hun werkwijze in deze publicatie van Mieke Klaver. Allemaal stellen ze de betrokkenheid van publiek centraal. In het boek Kunst in de Tussentijd  vertellen ze over hun artistieke drijfveren, beroepsopvattingen en motieven. 

De negen interviews illustreren de creatieve en verbindende kracht van community art, waarbij de grenzen van de kunstwereld worden opgerekt.
 Het is een kleurrijke vormgegeven publicatie, waarin tekst en beeld elkaar versterken.
De geïntervieuwde kunstenaars: Jack van Mildert, Daniela Paes Leão, Marc Schepers, Sara Vrugt, Simone Maria Ten Bosch, Bernadette Palsma, Sabrina Lindemann, Esther Didden en Adriaan Nette.

Highlight

Eén van de kunstenaars in het boek is Sara Vrugt. Met haar project Een Rode Draad organiseerde ze een enorme modeshow op een rode loper dwars door Den Haag, van de welgestelde Jacob Catslaan tot de Jacob Catsstraat in de Schilderswijk. In totaal liepen vijfhonderd mensen uit Den Haag mee, waaronder twaalf in couturestukken die gebaseerd waren op verschillende culturen. De rest van de kleding was gemaakt door Haagse bewoners. Een letterlijke verbinding tussen verschillende bevolkingsgroepen.
Download als voorproefje van het boek het interview met Sara Vrugt.

Auteur

Mieke Klaver is docent aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Haagse Hogeschool. Zij rondde in 2011 haar masterstudie Kunst- en Cultuurwetenschappen af met een thesis over community art. Het boek verscheen in eerste instantie als bijlage van haar thesis.

Bestellen

Het boek is te bestellen via de webshop.
 

Jan Brouwer