Start training Kunst in Transitie in Utrecht

5 juli 2014

Op donderdag 2 oktober start in Utrecht een training ‘Kunst in Transitie’ (KiT). In zes dagdelen krijg je een intensieve training in het ontwikkelen en aanjagen van projecten op het raakvlak van kunst en maatschappelijke ontwikkeling. Laat je inspireren door ervaren makers en aanjagers als gastdocent, ontwikkel stap voor stap een eigen project en raak al doende vertrouwd met handige ‘tools’ voor het ontwikkelen, optimaliseren en legitimeren van dit soort praktijken.
Voor deelnemers ‘in between jobs’ bieden we optioneel – in samenwerking met Cultuur-Ondernemen - een individueel coachingstraject voor het ontwikkelen van een nieuwe beroepspraktijk in dit werkgebied (KiT-werkt). 

KiT is een nieuwe variant van de beproefde opleiding ‘Partners in Community Arts’. Doelgroep zijn cultureel ondernemers en medewerkers van kunstencentra en culturele instellingen, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en andere culturele en sociale professionals met een coördinerende en/of aanjagende rol (tenminste hbo werk- en denkniveau). We streven naar een mix van deelnemers met sociale en artistieke werkervaring. 

Deze editie wordt georganiseerd in Utrecht. Deelnemers komen in principe uit het hele land. We besteden zowel aandacht aan projecten in wijkontwikkeling als in de zorg. De training is op donderdagen van 10.00 tot 14.00 uur, inclusief een gezamenlijke lunch. De data zijn 2, 16 en 30 oktober, 13 november, 4 en 18 december 2014. De trainingslocatie Bouwstraat 55 in Utrecht (goed bereikbaar met OV).  

Kijk hier voor meer algemene informatie over deze training of download hier de brochure met meer informatie voor KiT Utrecht.

Saskia van Grinsven