Stem op het beste filmpje!

6 maart 2011

Movisie organiseert dit voorjaar voor de tweede keer het Kunst en Cultuur voor je Wijk filmfestival. De beste filmpjes worden beloond met een prijs. Er is een vakjury en er zijn publieksprijzen.

De filmpjes van de beste projecten in binnen- en buitenland worden beloond met een prijs. De prijsuitreiking is op vrijdag 1 april op het International Community Arts Festival, dat dit jaar partner is bij de organisatie van het filmfestival.

Jury selectie

In totaal zijn 70 filmpjes ingezonden waaruit de vakjury er tien heeft gekozen. Criteria voor de selectie waren onder meer de kwaliteit van het project, product, video en inspiratiefactor. In de selectie zitten zowel Nederlandse als buitenlandse inzendingen.

Stemmen worden geteld!

De tien filmpjes die de jury heeft geselecteerd zijn opgedeeld in twee categorieën:

  • kunst en cultuurprojecten die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de sociale samenhang in een buurt;
  • filmpjes die het product zijn van een kunst en cultuurproject in een wijk.
     

Tot 25 maart kon iedereen online stemmen op het filmpje dat hij, per categorie, het beste of meest inspirerend vond. De twee filmpjes met de meeste stemmen komen in aanmerking voor de publieksprijs van 500 euro. Bekijk hieronder de genomineerde filmpjes !


Filmpjes categorie 1: beste kunst en cultuurproject 
Filmpjes categorie 2: beste kunst en cultuurfilmpje

Nieuwsgierig? ... kom naar de prijsuitreiking!

Op 1 april 2011 om 15.30 uur is de prijsuitreiking tijdens het ICAF in Theater Zuidplein in Rotterdam. De beste video’s van de twee hoofdcategorieën winnen € 1000,-. En in beide categorieën wordt ook een publieksprijs uitgereikt van € 500,-. Als je de prijsuitreiking wilt bijwonen geef je dan op via de website van Movisie. De eerste 30 belangstellenden kunnen meedoen aan een workshop van het ICAF. Hiervoor is beperkt plaats (VOL=VOL). Bekijk hier het workshopaanbod.

Juan Liu