Unieke masterclass theater op locatie

17 februari 2012

Een unieke masterclass over locatietheater voor theatermakers en theaterdocenten, dansdocenten en choreografen. Vind je het interessant om met drie zeer ervaren en bedreven theatermakers aan het werk te gaan op diverse locaties in Amsterdam? Geef je dan op!

De docenten voor dit traject zijn Sjoerd Wagenaar (artistiek leider Peergroup, mobiele theaterwerkplaats in Drenthe) Jos Thie (oud artistiek leider van Tryater en nu artistiek leider van de Utrechtse Spelen) Klaske Bruinsma (medeoprichter van Bewth, een van de oudste locatietheatergroepen).

Met deze drie docenten werk je in totaal 6 dagdelen vanuit hun specifieke werkwijze. Je kunt je ontwikkelen in het werken op locatie, waarbij de geschiedenis, functie, architectonische eigenschappen en gebruikers van een locatie de belangrijkste elementen zijn. De makers die deze masterclass hebben afgerond krijgen daarna de kans om zelf op een locatie een dagdeel met amateurspelers te werken!!

Een uniek aanbod voor iedere maker die zich wil verdiepen en ontwikkelen in het maken van theater vanuit het verhaal van de mensen en plekken binnen hun omgeving. Daarin begeleid door de meest ervaren makers en docenten op dit terrein. Voor lunch wordt gezorgd.

Praktische informatie:

Data: 30, 31 maart, 20, 21 april, 4, 5 mei 

Locatie: Amsterdam, details volgen.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Kosten: 175 euro

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen willen we graag een motivatie waarin staat waarom je mee wilt doen aan de workshop. Stuur dit voor 16 maart naar openlab@engelenbak.nl t.a.v. Marianne Barendsen. 
We horen graag van je! 

Voor meer informatie: openlab@engelenbak.nl t.a.v. Marianne Barendsen
 

Krista Heijster