Vang een beeld voor Boijmans Van Beuningen

5 december 2011

Het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen is benieuwd naar jouw blik op de wereld. Vang zelf een beeld en stuur het voor 31 december in!

WAT?
Het museum nodigt heel Nederland van jong tot oud uit om een beeld uit de werkelijkheid te vangen, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Marijke van Warmerdam. De inzendingen zijn deze winter te zien in het museum. Marijke van Warmerdam maakt van kijken een bewuste activiteit. Zij kadert haar blik met een filmcamera, een fototoestel, zelfs met een spiegel of een stuk karton. Zij kantelt, spiegelt en herhaalt de beelden. Ze plaatst momenten in andere momenten. Met uiterste precisie ‘vangt’ zij zo haar beelden: een methode die leidt tot nieuwe manieren van kijken en ervaren bij de beschouwer. 


HOE?
De methode is eenvoudig: 1) neem een spiegel en ga ermee de wereld in 2) zoek een kader voor het beeld dat je wilt laten zien 3) zet deze op de foto. Zo vang je een moment, plaats je een beeld in een ander beeld, waaruit weer een nieuw beeld ontstaat.

Stuur op
Het resultaat kun je tot 31 december 2011 uploaden naar de Flickr-groep ‘Vang een beeld‘ of mailen naar beeldvangen@boijmans.nl. De foto moet een jpeg zijn met een minimale resolutie van 1600x1200 pixels, maar mag niet zwaarder zijn dan 5MB.
 
WAAR?
Van alle foto’s die het museum toegestuurd krijgt, wordt voor de kerstvakantie een tentoonstelling ingericht in de Kunst Studio, de educatieve ruimte op de begane grond van het museum. Tot het eind van het jaar worden daar nog nieuwe inzendingen aan toegevoegd.
De Kunst Studio is gratis toegankelijk, dus kom vooral eens kijken tussen 21 december en 22 januari. Ook Marijke van Warmerdam gaat alle foto’s bekijken. Haar favorieten krijgen een bijzondere plek in de Kunst Studio en zijn te zien tot het einde van de tentoonstelling. 
Het museum publiceert een selectie van de inzendingen op de Facebook pagina van het museum.


Raak geïnspireerd!
Wil je inspiratie opdoen voordat je zelf beelden gaat vangen? Kom dan kijken naar de tentoonstelling ‘Dichtbij in de verte’ van Marijke van Warmerdam in Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum toont op ruim 1500m2 een selectie uit haar oeuvre, bestaande uit film, sculpturen, fotowerken, installaties en beschilderde film stills.
De tentoonstelling is te zien t/m 22 januari 2012. 


Meer info.
Op het online videokanaal van het museum arttube.boijmans.nl is een korte documentaire te zien over Marijke van Warmerdam.

Dit alles en meer lees je ook terug op de website van het museum!

Sikko Cleveringa