Verslag Bouwen aan betekenisvolle relaties tussen amateurs en professionals

5 juli 2013

Steeds vaker werken instellingen voor professionele podiumkunsten samen met amateurkunstenaars. Maar hoe maak je daarbij optimaal gebruik van elkaars expertise? Hoe ga je om met verwachtingen en hoe zet je in op duurzaamheid van de verbinding?

Om antwoorden te vinden op deze en andere vragen gingen professionals en amateurs met elkaar in gesprek tijdens deze dag vol intervisie, inspiratie, informatie en uitwisseling. De dag werd georganiseerd door het LKCA in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam, Stadsschouwburg Amsterdam, de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten in afstemming met CAL-XL.

Twee intervisieronden
In twee intervisieronden gingen we in op de praktijk: ervaringsdeskundigen brachten dilemma’s in en samen werden oplossingen, uitdagingen en kansen bekeken. Met bijdragen van onder andere: Tryater, Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Amsterdam, Volksopera, Holland Opera, Aya, MCO en ISH.

Voor wie?
De dag was bedoeld voor professionele instellingen voor de podiumkunsten, voor professionele makers/regisseurs/choreografen/ dirigenten die de samenwerking zoeken tussen professionals en amateurs.

Het verslag bevat een tekstueel verslag en heel veel filmpjes. De filmpjes zijn vanuit het verslag te bekijken.
Verslag

Geen netwerkbijeekomst missen?
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze netwerkbijeenkomsten? Meld je dan via onze homepage aan voor onze nieuwsbrief, en ontvang informatie over de thema's, en inschrijf-mogelijkheden!

Fulco van 't Hag