WijkSafari in Mexico City!

26 augustus 2013

“Tepito existe porque resiste” I “Tepito bestaat omdat het van zich af slaat”

Adelheid Roosen werd uitgenodigd door de Mexicaanse acteur Daniel Gimenez Cacho om aan de studenten van National School of Theatre Arts een workshop te geven over haar WijkSafari en Adoptie methodiek. In een week tijd gingen de studenten in adoptie bij bewoners uit de wijk Tepito, werd er gerepeteerd en werden de scènes gespeeld.

LA JORNADA I 31 JUL '13

“Het oorspronkelijke concept en idee ‘van adoptie naar voorstelling’ van Roosen past in Tepito, een buurt met een ingewikkelde sociaal-economische situatie en op het gebied van gendergelijkheid, tolerantie, geweld en discriminatie. Ten aanzien van het werk van de Nederlandse regisseuse, legt Gimenez Cacho uit dat het doel van het project is om de ander, die verschillend is van u, te ontmoeten.
 Gimenez Cacho zal een Urban Safari in Tepito ontwikkelen in samenwerking met Nederlandse regisseuse, maar er is nog geen datum bekend. De acteur verwacht dat er belangstelling zal zijn van de directeur van het Mexico Festival in het historische centrum, om dit theaterconcept te presenteren in maart 2014. 
Dit initiatief is uitgevoerd met steun van de Nederlandse ambassade in Mexico, in samenwerking met de National School of Theatre Arts, het Centrum voor Tepiteños, georganiseerd door Alfonso Hernandez en acteur Daniel Gimenez Cacho.”

Bekijk hier de trailer van de laatste WijkSafari in Utrecht.
Klik hier voor meer info over de WijkSafari.

Sandra Trienekens