Winnaars Appeltjes van Oranje 2011

17 mei 2011

 

Winnaars Appeltjes van Oranje 2011

De drie winnende initiatieven voor de Appeltjes van Oranje 2011 met het thema Kunst Beweegt zijn bekend. Uit meer dan tweehonderd aanmeldingen uit het hele koninkrijk werden (met moeite) tien prachtige initiatieven geselecteerd en hieruit zijn de drie winnaars naar voren gekomen: Shake it! Academy, Zoet & Zout en Jong geleerd, jong gebleven. Ze zetten gevarieerde kunstvormen op verschillende manieren in. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn succesvol!

Shake It! Academy, Whaa, projectbureau voor diversiteit, Nijmegen.
Projectbureau Whaa uit Nijmegen brengt verschillende culturen samen. De Shake It! Academy verzorgt dans-, capoeira- en theatercursussen voor jongeren. Doel is veel culturen bijeen te brengen en als groep aan elkaar te koppelen. Zo worden wederzijds begrip en integratie bevorderd. Jaarlijks bereikt Whaa met de Shake It! Academy circa 200 actieve jongeren tussen de 6 en 25 jaar.

Zoet & Zout,Stichting ZID, Amsterdam

Zoet & Zout nodigde alle wijkbewoners uit om herinneringen aan eten, feesten en culinaire tradities uit te wisselen. De workshops in Amsterdam Nieuw West resulteerden in een levendige voorstelling vol verhalen, dans, muziek én eten. Via het project maakten bewoners kennis met elkaars keuken en cultuur, maar vooral met elkaar.

Jong geleerd, jong gebleven, Woonzorgcentrum Oosterparkheem en Jeugdcircus Santelli, Groningen.
‘Jong geleerd, jong gebleven’ brengt kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met ouderen in Woonzorgcentrum Oosterparkheem in Groningen. Ontmoeting en plezier staan voorop in de workshops. Een circusdocent van Jeugdcircus Santelli begeleidt ze. De serie workshops sluiten ze af met een optreden in een échte circustent waar wijkbewoners de circusacts komen bekijken.

Voor meer informatie bekijk de website van het Oranjefonds!

Krista Heijster