translate share

Als het golft - Senioren Revue

Rotterdamse senioren in kracht en eigenheid

Als het Golft is het vervolg op de succesvolle theatervoorstelling De Rotterdamse Senioren Revue. Opnieuw ging het Rotterdams Wijktheater in gesprek met ouderen in Rotterdam om een beeld te krijgen van wat hen bezighoudt. Door middel van gesprekken en improvisaties is een vrolijk programma ontstaan met muziek, zang en dans, en met sketches en scènes over meer serieuze thema’s zoals eenzaamheid, oorlog, gezondheid en de liefde.

Het werken met ouderen vraagt specifieke aandachtspunten. Zo zijn de voorstellingen helemaal gebouwd rond het idee dat er elk moment iemand kan uitvallen. Als het golft is een productie die uit verschillende fragmenten bestaat met als leidraad een fotoboek en verschillende levensfasen.

Over het RWT

Het Rotterdams Wijktheater (RWT) bereikt al meer dan vijftien jaar publieksgroepen die normaal gezien niet of nauwelijks met theater in aanraking komen. Dit doet het gezelschap door volwaardige, professionele voorstellingen te maken waarin ‘gewone’ Rotterdammers zelf op toneel staan en hun eigen verhalen spelen.

Het RWT werkt met de spelers in langdurige processen. Gemiddeld duurt het twee tot drie maanden om een stabiele spelersgroep te vormen, waarmee vervolgens via improvisatiesessies in zo’n negen maanden een script tot stand komt en wordt gerepeteerd. Na de première spelen voorstellingen meestal nog zo’n dertig keer binnen een periode van ongeveer een jaar.

Contactpersoon voor dit project

Stefan van Hees
010 423 01 92
stefan@rotterdamswijktheater.nl

Artistieke leiding

  • Stefan van Hees

Projecteigenaar

Rotterdams Wijktheater

Website(s)

Locatie(s)

Rotterdam

Looptijd project

sep 2008 - dec 2011

Disciplines

Theater

Aantal deelnemers

i

Aantal deelnemers (geen kunstenaars) met een actieve, participerende rol in het ARTISTIEKE proces.

15 - 25 personen

Partners

i

Organisaties die een substantiële bijdrage leveren in geld of mensuren. Het kan gaan om één of meerdere van genoemde organisaties.

gemeente; culturele organisatie; zorginstelling; ouderenwerk; welzijnsorganisatie algemeen

Trefwoorden

senioren * levensverhalen * oorlog * ouderdom * liefde * humor