translate share

Awayawa

Schip vol rijkdom

Een enorme familieschommel op wielen trekt door het Brabantse land. De bemanning bestaat uit een koor van vooral vluchtelingen. Twee zomerweken lang trekt het gevaarte zingend en muziek makend door Tilburg en omliggende dorpen.

De compositie voor koor, accordeon en soundsamples wordt tijdens de reis steeds herhaald en blijft groeien. Aan het eind van elke dag wordt de crew ontvangen door een lokale vereniging of organisatie. Er wordt samen gegeten en ’s avonds wordt er muziek gemaakt en worden er verhalen gedeeld. Omroep Brabant doet verslag van de tocht.

Awaya vertelt in een ´loop´ steeds weer het verhaal van de bijna ongelofelijke overlevingsdrang van de mens. Tegelijk is het project een ode aan de verrijking van onze cultuur door de culturele bagage van nieuwkomers.

Awaya is een project van kunstenaar Miesjel van Gerwen in samenwerking met componist Tom America en beeldend kunstenaar Tineke Goemans.

Contactpersoon voor dit project

Miesjel van Gerwen
miesjel@m-site.nl

Artistieke leiding

  • Miesjel van Gerwen

Projecteigenaar

Tijdvaarders

Website(s)

Locatie(s)

Hilvarenbeek; Oisterwijk; Tilburg; Uden; Goirle
Reizend kunstproject

Looptijd project

jun 2006 - aug 2008

Opvoerings- of expositiedata

  • 01 jun 2008 - 15 jun 2008

Disciplines

Beeldend; Muziek

Aantal deelnemers

i

Aantal deelnemers (geen kunstenaars) met een actieve, participerende rol in het ARTISTIEKE proces.

meer dan 50 personen

Partners

i

Organisaties die een substantiële bijdrage leveren in geld of mensuren. Het kan gaan om één of meerdere van genoemde organisaties.

gemeente; particulier fonds; culturele organisatie; midden- en kleinbedrijf (bijv. winkelier); vluchtelingenwerk; onderwijsorganisatie algemeen; partner niet genoemd in lijst

Awayawa op weg
Bank met mannen
Muziek!
Een ode aan het project en de mensen

Trefwoorden

nieuwkomers * culturele rijkdom * vluchtelingen * muziek * rijdende schommel