translate share

BLENDfestival

Culturele Playground

BLENDfestival is een gratis eendaags cultureel jongerenfestival met een interactief, kunstzinnig en relaxed programma. Zo wordt er gefreestyled op het podium; zijn er demonstraties in de arena; en kunnen bezoekers meedoen in de panna knock-out, chillen in het loungegedeelte, kunstwerken bezichtigen en hun skills laten zien.

BLENDfestival mixt verschillende stijlen en culturen tot een laagdrempelig en veelzijdig festival. Voorafgaand aan het festival vinden er coachingstrajecten plaats waarin jonge talenten worden klaargestoomd voor een professioneel optreden. De resultaten ervan zijn te zien op het festival.

Het festival is een mix van culturen en verschillende kunstvormen, gecombineerd met een mix aan dragende partners in het project.

BLENDfestival wordt georganiseerd om een positief geluid uit de wijk Kanaleneiland te laten horen, culturele interesse/kennis van de bewoners vergroten en om een platform aan te bieden voor (jong)talent uit de wijk.

Contactpersoon voor dit project

Robert Kouijzer
030-2920950
robert@kaasschaafcollectief.nl

Artistieke leiding

  • Robert Kouijzer

Projecteigenaar

Kaasschaafcollectief

Website(s)

Locatie(s)

Utrecht
Kanaleneiland

Looptijd project

jan 2007 - aug 2013

Disciplines

Beeldend; Dans; Muziek; Theater; Mode; Overig

Aantal deelnemers

i

Aantal deelnemers (geen kunstenaars) met een actieve, participerende rol in het ARTISTIEKE proces.

25 - 50 personen

Partners

i

Organisaties die een substantiële bijdrage leveren in geld of mensuren. Het kan gaan om één of meerdere van genoemde organisaties.

culturele organisatie; buurthuis; jongerenwerk; welzijnsorganisatie algemeen

Trefwoorden

urban * jongeren * talentontwikkeling * festival