translate share

Boven het Land

Een mini-opera op vier locaties, voor en door bewoners

Boven het land is een beeldend kunstproject waarbij de culturele beleving en inbreng van de bewoners van Oudewater een belangrijke drijfveer is. Inwoners, instellingen en verenigingen worden actief betrokken en begeleid door professionals, waaronder een scenarioschrijver, een decorontwerper en een componist. Zij dragen allen bij aan de ingrediënten voor 'het verhaal van Oudewater’, dat in de vorm van een mini-opera wordt gegoten. Als odnerlegger is het verhaal 'De Oudewaterse moord door de Spanjaarden' genomen.

Het project is multidisciplinair: er wordt gewerkt met keramische beelden, tekeningen, decors, muziek, optredens, een publicatie, een mp3-route, en een website. De manier van werken is vergelijkbaar met de productiemethode van een speelfilm.

Na afloop van de uitvoering blijven de keramische beelden in de publieke ruimte achter. Via een mp3-wandel- en fietsroute langs de beelden kunnen mensen het verhaal van Oudewater ook op een later moment nog volgen. Op deze manier worden de inwoners van Oudewater, én een breder publiek van recreant tot kunstliefhebber, deelgenoot van het verhaal van Oudewater.

Contactpersoon voor dit project

Ingrid Mol

Artistieke leiding

  • Ingrid Mol

Projecteigenaar

CBKU

Website(s)

Locatie(s)

Oudewater

Looptijd project

jun 2006 - aug 2011

Opvoerings- of expositiedata

  • 16 apr 2011 - 16 apr 2011

Disciplines

Beeldend; Muziek; Theater

Aantal deelnemers

i

Aantal deelnemers (geen kunstenaars) met een actieve, participerende rol in het ARTISTIEKE proces.

meer dan 50 personen

Documentatie

Tekening clubhuis
Koor repetitie
Paard