translate share

De Grote Geitenparade

De Grote Geitenparade: Arnhem had ooit haar koeienparade, Berlijn heeft zijn berenparade en dan opeens zijn ze er: Geiten, in allerlei uitdossing en uiterlijk, op onverwachte plaatsen in de straten. Vreemd of juist herkenbaar aangekleed. Want daar gaat het beeldende kunstproject De Grote Geitenparade over. Wie ben je? Wat is je culturele identiteit? Wat is je achtergrond of wie zou je juist willen zijn?

Tientallen levensgrote, hagelwitte en in beginsel identieke geiten worden door kinderen, jongeren en volwassenen omgetoverd tot evenzovele unieke exemplaren. De unieke geiten geven uitdrukking aan de grote diversiteit van mensen in de Arnhemse wijk Geitenkamp.

Volwassenen, jongeren en kinderen uit de wijk krijgen de kans om zich uit te spreken over hun zelfbeeld. Wie zijn ze; waar identificeren ze zich mee of hoe onderscheiden ze zich juist als individu? Maakt de wijk als leefgemeenschap ook deel uit van die identiteit? Eén ding is zeker: identiteit is een verzamelplaats van allerlei invloeden en eigen-aardigheden.Met het deelnemen aan De Grote Geitenparade kan iedereen laten zien waar hij of zij voor staat. Achtergrond en individuele expressie gaan hand in hand.

Contactpersoon voor dit project

Bram Kluen
bram.kluen@kunstbedrijfarnhem.nl

Dit project is onderdeel van het programma

Kunst in de wijk Arnhem

Kunst in de wijk Arnhem

Cultuuraanjager: Marijn Swarte

Gemeente(s): Arnhem

Artistieke leiding

  • Bram Kluen

Projecteigenaar

Kunstbedrijf Arnhem

Website(s)

Locatie(s)

Arnhem
Geitenkamp

Looptijd project

apr 2009 - jun 2009

Disciplines

Beeldend

Project is onderdeel van

i

Sommige projecten zijn onderdeel van meerjarige beleidsprogramma's voor community arts. Binnen zo'n programma worden door de jaren heen meerdere projecten ontwikkeld en uitgevoerd. Programma's zijn gericht op een bepaald gebied, een doelgroep, of een specifiek thema.

Meestal heeft een cultuuraanjager of - intendant de regie op een dergelijk programma.

Meer informatie en achtergronden kun je lezen in hoofdstuk 4 van de publicatie 'Cultuur nieuwe stijl'.

Kunst in de wijk Arnhem

Verkozen mascotte van de Geitenkamp
Geit van Café de Tapperij in Monnikenhuizen
Beschilderd door Arno Arts