translate share

Fanfare Dakar

Een intercultureel en alles verbindend muzikaal concert.

Fanfare Dakar reist langs theaters en geeft een podium aan plaatselijk amateur-blaasorkesten, kinderen en professionals. Fanfare Dakar komt voort uit de innige band die Fort van de Verbeelding heeft met de Senegalese slagwerkfamilie N'diaye Rose en de liefde voor de West-Europese blaastraditie.

Voor dit initiatief slaat Fort van de Verbeelding de handen ineen met Music Matters en het Rotterdams Philarmonisch Orkest. Kinderen uit kansarme Rottersdamse wijken samen met professionele musici uit verschillende culturen, een plaatselijk fanfare- of harmonie-orkest en deelnemers uit het publiek, geven en spetterend concert van een uur. De ontmoeting tussen verschillende groepen en culturen staat hierbij centraal.

Het concert komt in drie stappen tot stand. Eerst worden er in drie verschillende stadswijken twee kleinschalige concerten georganiseerd met bovenbouwleerlingen van het primair onderwijs. Vervolgens geven de kinderen in elke wijk een concert, samen met een fanfare of harmoniegroep uit de wijk, met het Senegalese Aly N’diaye Rose Ensemble en met vier koperblazers uit het Rotterdams Philarmonisch Orkest. Tot slot wordt in De Doelen in Rotterdam een groot afsluitend concert gegeven met iedereen die ook aan de wijkconcerten heeft meegedaan.

Contactpersoon voor dit project

Peter de Boer

Artistieke leiding

  • Peter de Boer

Projecteigenaar

Fort van de Verbeelding

Website(s)

Locatie(s)

Rotterdam

Looptijd project

mrt 2010 - mrt 2010

Disciplines

Muziek