translate share

Kiek’n & Koek’n

24 Persoonlijke verhalen als basis voor een foto-wandel-picknick

Het project is een foto-wandel-picknick door de Zutphense buurten Centrum, de Hoven en de Mars, gericht voor wijkbewoners van en andere belangstellenden. Een tijdelijk pontje wordt ingezet om de buurten fysiek met elkaar te verbinden en om wijkbewoners en andere belangstellenden een nieuwe kijk te bieden op wat voorheen (on)bekend was.

Centraal in het project staat een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen verzamelalbum, dat in de eveneens speciale Kiek’n & Koek’n-tas met picknick-benodigdheden een feestelijk gevoel geeft. Hierdoor komen gesprekken gemakkelijk op gang, ontstaan er betere contacten tussen de bewoners uit de diverse buurten en ontstaat er meer onderling begrip over de manier waarop men binnen de verschillende wijken leeft.

Het verzamelalbum in de tas bevat persoonlijke verhalen van bewoners over onbekende plekken in de buurten. Zutphense fotografen hebben zich door deze verhalen laten inspireren en er beelden bij gemaakt. Vrijwilligers worden tijdens het presentatieweekend ingezet om op de beschreven onbekende plekken een toelichting te geven.

Na het presentatieweekend is het wandelpakket inclusief foto’s in de Zutphense boekhandels te koop, en kan iedereen de foto-wandeltocht doen.

Contactpersoon voor dit project

Loes ten Anscher

Artistieke leiding

  • Loes ten Anscher

Projecteigenaar

Stichting Welzijnswerk Zutphen

Website(s)

Locatie(s)

Zutphen
Zutphen Centrum, de Hoven en de Mars

Looptijd project

jun 2007 - sep 2009

Opvoerings- of expositiedata

  • 20 jun 2009 - 21 jun 2009

Disciplines

Beeldend; Taal; Audio-visueel

Documentatie