translate share

Metropolis

Without the heart

Een dansvoorstelling waarin veel elementen samenkomen: professionele dansers, een groep ouderen, vrijwillige dansers, mbo-dansstudenten, muziek en film.

De voorstelling is geïnspireerd op de film Metropolis en werd op maat gemaakt op een prachtige locatie: het intieme, groene Openlucht Theater in Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek. . Het project vormde een van de openingsvoorstellingen van het openluchttheater. Dit is een buiten-ontmoetingsplek voor alle leeftijden en verschillende doelgroepen.

Het verhaal verbeeldt een boven- en onderwereld, die op de locatie treffend aanwezig zijn. De hoofdpersonen, Maria en Freder, hebben een onmogelijke liefde die twee werelden verbindt: het brein en de arbeid. “Without the heart there can be no understanding between the hand and the mind.”

Introductie op de voorstelling: Zittend op het gras van een klein openluchttheater zien we, diep in het bos, lichtjes dwalen en een wit vlak dichterbij komen. Flarden vioolmuziek bereiken ons. Het witte vlak blijkt een filmscherm te zijn, waarop de projectie “Metropolis” verschijnt, de titel van een film uit 1927. Door het doek stapt de hoofdrolspeelster, Maria, terwijl hoog achter het publiek een man zich losmaakt van een filmdoek en naar beneden springt....

Contactpersoon voor dit project

Paula Walta

Artistieke leiding

  • Paula Walta

Projecteigenaar

Telder

Website(s)

Locatie(s)

Renkum
Openluchttheater in Tuin De Lage oorsprong

Looptijd project

feb 2011 - nov 2011

Opvoerings- of expositiedata

  • 16 sep 2011 - 17 sep 2011

Disciplines

Dans; Muziek; Theater; Audio-visueel

Fotograaf: Hans van den Bos/Bosbeeld
Fotograaf: Hans van den Bos/Bosbeeld
Fotograaf: Hans van den Bos/Bosbeeld