translate share

Ontmoeten in het Groen (on tour)

Een belevingsexpositie met fragmenten uit bewogen levens

Kamerplant kapstok voor verhalen Acht portretten van senioren in beeld en geluid

Zangeres en stembevrijder Daphne Questro en beeldend kunstenaar Barbara Recourt hebben de verhalen van acht senioren uit Veldhuizen (Ede) tot leven gebracht voor de buurtbewoners. De kamerplant was de kapstok voor verhalen.

Het project werd bij de senioren ingeluid met een gezongen uitnodiging en een wervend verhaal tijdens het koffieuurtje bij de flat en zorginstelling. Met een plantje als kadootje volgde een visite bij enthousiaste ouderen waar de verhalen naar boven werden gehaald. Daphne en Barbara vertaalden deze verhalen in poëtische portretten en in een compostie met fragmenten uit bewogen levens. Tijdens de opening van de belevingsexpositie in wijkcentrum De Velder bezong Daphne Questro de levensthema’s van de senioren.

Gedurende de expositie ontmoetten de senioren en wijkbewoners elkaar door planten, beeldende kunst, verhalen en muziek. Er was een praattafel; met ‘souvenirs’ uit broekzak of tas konden de bezoekers een bijdrage leveren aan een wijkportret in wording; en zij konden deelnemen aan ‘groene’ workshops.

In het project is samengewerkt met de Stichting Welzijn Ouderen Ede, De Medewerker/Goede Buur en Vilente De Pleinen, Casper Teijgeler (geluidsontwerp), Fons Broess (designer) en Mariël Hoogeslag (grafische ontwerpster). De samenwerking met SWO kreeg vervolg in een 4vierdaagse zomerexpostie in de Erikcahorst.

Contactpersoon voor dit project

Daphne Questro en Barbara Recourt

Artistieke leiding

  • Daphne Questro en Barbara Recourt

Projecteigenaar

Cultura

Website(s)

Locatie(s)

Ede
Veldhuizen

Looptijd project

jan 2012 - aug 2012

Opvoerings- of expositiedata

  • 16 jun 2012 - 17 jun 2012

Disciplines

Beeldend; Muziek; Taal

Documentatie