translate share

Supporters!

Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijdag 16 maart 2012 meegedaan aan de grootse vrijwilligersactie in Nederland, gesteund door het Oranjefonds: NL Doet. Het college voorzag de verbouwde gymzaal van De Rozelaar van een nieuwe muurschildering. Stichting De Rozelaar biedt identiteitsgebonden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.

Vóór de verbouwing waren diverse Disney-figuren op de muren geschilderd. de deelnemers vonden het heel erg dat de figuren vanwege de verbouwing zijn verdwenen en wilden graag nieuwe figuren terug op de muren van de gymzaal. Kunstenares Julia Borsboom kwam met een aantal ideeën voor een nieuwe muurschildering en in overleg met de “meepraatraad” werd besloten tot een ontwerp waarin deelnemers als juichende supporters op de muur werden geprojecteerd.

Het college van burgemeester en wethouders hielp de deelnemers om silhouetten van juichende en supportende mensen op de wanden van de gymzaal in te schilderen. Dit gebeurde met vijf verschillende kleuren verf, die gesponsord waren door Gamma Barneveld. Ter ere van het collegebezoek werd ook het silhouet van burgemeester Van Dijk te midden van de deelnemers geplaatst en door hemzelf ingekleurd.

Contactpersoon voor dit project

Julia Borsboom

Artistieke leiding

  • Julia Borsboom

Projecteigenaar

De Rozelaar

Website(s)

Locatie(s)

Barneveld

Looptijd project

mrt 2012 - mrt 2012

Opvoerings- of expositiedata

  • 13 apr 2012 - 13 apr 2012

Disciplines

Beeldend