translate share

Swing on 2

Internationaal dansproject o.l.v. Introdans

Swing on 2 was de tweede editie van het succesvolle dansproject Swing on South uit 2010. Bewoners uit de Arnhemse wijk Malburgen werden uitgenodigd mee te werken aan een dansvoorstelling onder leiding van het Arnhemse dansgezelschap Introdans. Dit gebeurde in samenwerking met Kunstbedrijf Arnhem en een buitenlands dansgezelschap. In 2010 was dit de Flatfoot Dance Company uit Durban, Zuid-Afrika. In 2011 waren het twee gezelschappen uit Brazilië: Arquitetura do Movimento uit Rio de Janeiro en Corpo Cidadao uit Belo Horizonte.

In de week van 24 t/m 30 oktober ’11 repeteerden 45 mensen uit de wijk iedere avond intensief onder leiding van de Braziliaanse dansdocenten. De twee groepen gaven op vrijdagavond 28 oktober de eerste voorstelling in de wijk. Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober, presenteerden de groepen zich met hun choreografie in de Schouwburg van Arnhem, tijdens de premièrevoorstellingen van Introdans ‘Gekkebekken’.

Ruim twintig deelnemers gingen hierna door met het project onder leiding van een dansdocente van Introdans Interactie. Iedere dinsdagavond werd er gerepeteerd in de dansstudio’s van Introdans. Het resultaat werd gepresenteerd tijdens het Kerstgala van Introdans in de Schouwburg op maandagavond 26 en dinsdagmiddag 27 december 2011.

Contactpersoon voor dit project

Adriaan Luteijn
+31-26-3512111
adriaan.luteijn@introdans.nl

Dit project is onderdeel van het programma

Kunst in de wijk Arnhem

Kunst in de wijk Arnhem

Cultuuraanjager: Marijn Swarte

Gemeente(s): Arnhem

Artistieke leiding

  • Adriaan Luteijn

Projecteigenaar

Introdans

Website(s)

Locatie(s)

Arnhem
De wijk Malburgen.

Looptijd project

jan 2011 - feb 2012

Opvoerings- of expositiedata

  • 26 dec 2011 - 27 dec 2011
  • 28 okt 2011 - 30 okt 2011

Disciplines

Dans

Project is onderdeel van

i

Sommige projecten zijn onderdeel van meerjarige beleidsprogramma's voor community arts. Binnen zo'n programma worden door de jaren heen meerdere projecten ontwikkeld en uitgevoerd. Programma's zijn gericht op een bepaald gebied, een doelgroep, of een specifiek thema.

Meestal heeft een cultuuraanjager of - intendant de regie op een dergelijk programma.

Meer informatie en achtergronden kun je lezen in hoofdstuk 4 van de publicatie 'Cultuur nieuwe stijl'.

Kunst in de wijk Arnhem

Documentatie

De zogenaamde 'Confetti-groep', van jong tot oud.