translate share

The Air We Breathe

Interactief concert dat het publiek deel maakt van een vocaal klanklandschap

The Air We Breathe is een ervaringsconcert dat wordt gezongen door tientallen, soms meer dan honderd stemmen. Het is geen concert om ongestoord naar te luisteren: de gebruikelijke scheiding tussen podium en zaal wordt opgeheven en het publiek wordt steeds meer deel van de muziek.

Verspreid tussen het publiek zitten 'undercover' professionele zangers tussen het publiek. Bij 'zaal' mag je je trouwens allerlei locaties voorstellen: van concertgebouw tot industriële havensilo. De klank komt van alle kanten, en de stap naar actief deelnemen is ineens heel klein. Uiteindelijk zingt iedereen een meerstemmig klanklandschap. De concertzaal transformeert in iets dat het midden houdt tussen een gospelkerk, een popconcert en een weldadig bad van geluid.

Solisten en amateurs

De zangsolisten hebben verschillende specialismen: pop, jazz, klassiek, en Bulgaarse en Arabische tradities. De solisten 'trekken de kar', maar werken daarbij nauw samen met lokale (amateur)koorleden en scholieren. Die zitten tussen het nietsvermoedende publiek en jagen de interactie met de zaal aan.

Stad van Verlangen

The Air We Breathe is onderdeel van de serie Stad van Verlangen, dat jaarlijks wordt georganiseerd door co-producent Operadagen Rotterdam. Stad van Verlangen brengt het publiek met speciale locatieprojecten naar naar bijzondere locaties in Rotterdam. Voor The Air We Breath was dat de Maassilo in Rotterdam-Zuid.

Contactpersoon voor dit project

Merlijn Twaalfhoven
info@twaalfhoven.net

Artistieke leiding

  • Merlijn Twaalfhoven

Projecteigenaar

La Vie sur Terre

Website(s)

Locatie(s)

Rotterdam
Maassilo

Looptijd project

jan 2011 - jul 2011

Disciplines

Muziek

Aantal deelnemers

i

Aantal deelnemers (geen kunstenaars) met een actieve, participerende rol in het ARTISTIEKE proces.

meer dan 50 personen

Partners

i

Organisaties die een substantiële bijdrage leveren in geld of mensuren. Het kan gaan om één of meerdere van genoemde organisaties.

gemeente; particulier fonds; culturele organisatie; onderwijsorganisatie algemeen

Documentatie

© Bas Czerwinski
© Bas Czerwinski
© Bas Czerwinski
In de Maassilo van Rotterdam
Promovideo