translate share

Transformatorhuisjes

Verhalen uit de Brederhorst, Langenhorst en Vanenburg

Beeldend kunstenares Barbara Recourt bracht de verhalen van zes gezinnen uit Veldhuizen (Ede) tot leven voor de buurtbewoners. Het persoonlijke verhaal en wat hen bindt aan Veldhuizen werd als inspiratie gebruikt voor verschillende beelden op de transformatorhuisjes in de wijk.

Het project werd bij de bewoners ingeluid door een uitnodiging van buurtopbouwwerker Simone Groot Enzerink. Barbara ging vervolgens op bezoek bij die buurtbewoners die zich bij Simone hadden opgegeven. Ze verzamelde verhalen, en vertaalde deze in kunstwerken. Deze 'po√ętische portretten uit bewogen levens' tekende ze vervogens op de transformatorhuisjes Brederhorst, Langenhorst en Vanenburg. In de schetsfase werden de eigenaren van de verhalen betrokken, die konden ze reageren op de verbeelding die Barbara maakte. Samen met de families werd het beeld gekozen dat het beste paste bij hun verhaal.

Het verhaal van de familie van Winsven en van de familie van Milligen is te zien op de Langenhorst. Kunstwerk: 'Zebra' en 'Meisje met Bloem'

Het verhaal van Frida van Bloemenhuis De Lindenhorst is te zien op de Brederhorst. Kunstwerk: 'Bobby' en 'Meisje tekent Bloemen op buik'.

Het verhaal van Rick en Annelot is te zien op de Vanenburg. Kunstwerk: 'Rick' en 'Annelot'

Contactpersoon voor dit project

Barbara Recourt

Artistieke leiding

  • Barbara Recourt

Projecteigenaar

Cultura Ede

Website(s)

Locatie(s)

Ede
Veldhuizen, Brederhorst, Langenhorst en Vanenburg

Looptijd project

aug 2011 - jun 2012

Opvoerings- of expositiedata

  • 11 nov 2011 - 12 nov 2012

Disciplines

Beeldend