translate share

Veldhuizen the movie

Buitenspel

'Buitenspel' is een film gemaakt door de bewoners van de wijk Veldhuizen in Ede. Beeld, geluid, script, visagie en acteurs, allen zijn het bewoners van de wijk die met hun talent een positieve bijdrage hebben geleverd.

Het resultaat mag er zijn: een film over vriendschap en vertrouwen. Een film die afspeelt in een wijk waar het al een paar jaar rustig is, maar die desondanks onder een negatief imago gebukt bleef. Door het filmproject is er iets op gang gekomen in de wijk. Deelnemers weten elkaar te vinden en spreken met elkaar af. Ze zijn trots op het resultaat en trots op hun wijk. En ze delen hun enthousiasme met vrienden, familie en klasgenoten. De deelnemers zijn ambassadeurs van hun wijk geworden.

Werkproces Door middels van een oproep en auditieronde in de wijk werden cameramensen, geluidsmensen, scriptschrijvers, productieleiders, acteurs, enz. bij elkaar gezocht. Daarna volgden intensieve workshoprondes: deelnemers werden geschoold in acteren, figureren, scripting, produceren, visagie, camera, geluid en licht. Tijdens de workshops kreeg het script steeds meer vorm en werden de bewoners klaargestoomd voor de opnamedagen.

Regie: Mohammed Chaara Producent: Ferry Gerritsen Producer: Ruud Paauw

Samenvatting van het verhaal De film gaat over Youssef en zijn zoon Rachid. Zij hebben een mooie woning betrokken in Veldhuizen. Rachid is een modieuze, hippe jongen en maakt kennis met de buurt en haar bewoners. Hij is uiterst talentvol als voetballer en heeft zich aangemeld bij de plaatselijke voetbalvereniging. Fleur en Jasper wonen al jaren in Veldhuizen. Al snel maken zij kennis met Rachid. Door een stom misverstand wordt Rachid beschuldigd van diefstal. Als dan ook nog eens brand uitbreekt in het buurtcentrum en de aansteker van Rachid daar gevonden wordt, wijzen alle beschuldigende vingers naar Rachid. Maar is dat wel terecht?

Contactpersoon voor dit project

Mohammed Chaara

Artistieke leiding

  • Mohammed Chaara

Projecteigenaar

Gemeente Ede

Website(s)

Locatie(s)

Ede
De wijk Veldhuizen

Looptijd project

aug 2011 - mrt 2012

Disciplines

Audio-visueel