translate share

Veldhuizen Vol van Kleuren

Fotografieproject

Zes keer maakten bewoners uit de Edese wijk Veldhuizen een fotowandeling door hun wijk. Ze bekeken de hun bekende omgeving op een andere manier en legden hun waarnemingen vast in beelden. Deelnemers liepen met een ´kleurthema´ op zak een bepaalde route door de wijk. Het project zorgde ervoor dat Veldhuizenaren uit verschillende delen van de wijk elkaar leerden kennen, en hun wijk met nieuwe ogen gingen zien. De routes voerden langs veelal onbekende plekjes in de buurt. Ook een basisschool deed mee. Daar werd het idee binnenschools uitgevoerd en fotografeerden kinderen 'wit’.

Eindresultaat

Als eindresultaat werden alle gemaakte foto's door een klein groepje bewoners verzameld. Zij maakten er o.a. fotocollages van en bedrukten er voorwerpen mee. Alles werd getoond in een tweedaagse expositie. Na afloop kregen de makers de kleurige voorwerpen. De fotocollages zijn opgehangen in een aantal buurtcentra, een medisch centrum en een woonzorghuis.

Het project kreeg een onverwachts staartje met een aantal bewoners die na afloop een fotoclub hebben opgericht.

Contactpersoon voor dit project

Jorge Jordan
06-46616892
jjordan@uittniets.nl

Artistieke leiding

  • Jorge Jordan

Projecteigenaar

Cultura Ede

Website(s)

Locatie(s)

Ede
Veldhuizen

Looptijd project

mrt 2012 - jun 2012

Opvoerings- of expositiedata

  • 16 jun 2012 - 17 jun 2012

Disciplines

Beeldend

Partners

i

Organisaties die een substantiële bijdrage leveren in geld of mensuren. Het kan gaan om één of meerdere van genoemde organisaties.

culturele organisatie; buurthuis; basisschool