translate share

Willem Maris

Seniore bewoners werken aan hun eigen woonomgeving

Onder begeleiding van kunstenaars Albert Goederond (LaSalle) en Jorge Jordan (Uit 't niets) dachten seniore bewoners van de Willem Maris-flat mee over de inrichting van hun woonomgeving. Samen bedachten ze een haalbaar tuinidee dat via een artist impression werd gepresenteerd aan de gemeente Ede en wooncoöperatie Woonstede. Daarnaast werkten ze aan mooie, grote tuinbakken gemaakt van afgedankt materiaal. En er werd een plaquette van Willem Maris gemaakt, die tijdens de Burendag 2013 onder grote belangstelling van bewoners, de gemeente en de directie van Woonstede werd onthuld.

Het project gaf de deelnemers gevoel van saamhorigheid en sprong in op de meer of minder uitgesproken behoefte aan afleiding en ontmoeting in de flat. Het gaf hen de mogelijkheid om actief bezig te zijn terwijl er een beroep werd gedaan op hun creativiteit en technisch inzicht, waarmee ze invloed hadden op hun woonomgeving.

Atelier Galerie Sud

Dit project maakt deel uit van Atelier Galerie Sud, een initiatief dat binnen Hoogbouw Ede-Zuid mensen met elkaar verbind en samen doet werken. Het doel is om mensen uit de anonomiteit te halen en ze samen te laten werken aan een mooie en betere woonomgeving.

Contactpersoon voor dit project

Jorge Jordan
06-46616892
jjordan@uittniets.nl

Artistieke leiding

  • Jorge Jordan

Projecteigenaar

Hoogbouw Ede-Zuid

Website(s)

Locatie(s)

Ede
Hoogbouw Ede-Zuid, de Willem Maris-flat

Looptijd project

mei 2012 - sep 2012

Disciplines

Architectuur; Overig

Aantal deelnemers

i

Aantal deelnemers (geen kunstenaars) met een actieve, participerende rol in het ARTISTIEKE proces.

15 - 25 personen

Partners

i

Organisaties die een substantiële bijdrage leveren in geld of mensuren. Het kan gaan om één of meerdere van genoemde organisaties.

gemeente; woningbouwcorporatie; welzijnsorganisatie algemeen