Community Arts door de ogen van de maker

Marij Nielen
2011

Community Arts door de ogen van de maker
Een persoonlijk verslag Marij Nielen

Nu kopen € 5,45

Community arts door de ogen van de maker is een verhaal over een community arts project, gekleurd door de ervaringen van één van de betrokken partijen, de kunstenaar.

Het gaat meer over het maakproces dan over het eindproduct. Bij community arts is dat vaak een turbulent proces waar veel verschillende partijen bij betrokken zijn. Professionals uit de kunst, de zorg, woningcorporaties en gemeenten werken allemaal samen aan een project, maar hebben daar verschillende en soms zelfs tegenstrijdige motivatie voor.

Het boek laat de geslaagde kanten van het project zien, maar ook waar het stroef liep, de strijd, misverstanden en tegenslagen. Dit project moet dan ook aanleiding zijn om een gesprek te voeren over thema’s die in veel community arts projecten spelen: eigenaarschap, communicatie tussen betrokken partijen en verschil motivatie en doelstellingen. Zodat makers en partners zich beter kunnen voorbereiden op de samenwerking binnen een community arts project.
 

NB. in verband met de vakantieperiode kan het even duren voordat uw boek binnen is. Graag uw begrip hiervoor. Voor meer informatie of vragen over de publicatie mail naar Margreet Bouwman: MargreetBouwman@vredevanutrecht.nl

Finn Minke