Kunst in de Tussentijd

Mieke Klaver
2012

Kunst in de Tussentijd
Een kleurrijke impressie van negen beeldende community arts kunstenaars

Nu kopen € 19,95

In deze publicatie geven negen beeldend kunstenaars een impressie van hun werkwijze. Allen stellen de betrokkenheid van publiek centraal. Jack van Mildert, Daniela Paes Leão, Marc Schepers, Sara Vrugt, Simone Maria Ten Bosch, Bernadette Palsma, Sabrina Lindemann, Esther Didden en Adriaan Nette vertellen over hun artistieke drijfveren, beroepsopvattingen en motieven. De negen interviews illustreren de creatieve en verbindende kracht van Community Art, een vorm van kunst die de grenzen van de kunstwereld oprekt en een positie binnen de gevestigde kunstwereld verdient.
Het is een kleurrijke vormgegeven publicatie, waarin tekst en beeld elkaar versterken.

 

Eén van de geïnterviewde kunstenaars is Sara Vrugt. Met haar project Een Rode Draad organiseerde ze een enorme modeshow op een rode loper dwars door Den Haag, van de welgestelde Jacob Catslaan tot de Jacob Catsstraat in de Schilderswijk. In totaal liepen vijfhonderd mensen uit Den Haag mee, waaronder twaalf in couturestukken die gebaseerd waren op verschillende culturen. De rest van de kleding was gemaakt door Haagse bewoners. Een letterlijke verbinding tussen verschillende bevolkingsgroepen.

 

Mieke Klaver is als hogeschooldocent verbonden aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Haagse Hogeschool. Zij rondde in 2011 haar Masterstudie Kunst- en Cultuurwetenschappen af met een thesis over Community Art. Het boek verscheen in eerste instantie als bijlage van haar thesis.

Download als voorproefje voor het boek, het interview met Sara Vrugt hier

Pierre Rutgers